"Caçadors de microbis": un nou programa interactiu científic en microbiologia per a nens i nenes de 6 a 14 anys i els seus pares del projecte Smart Girona

En dues hores el/la nen/a:

1

Descobrirà els microorganismes que s'amaguen dins una gota d'aigua
2

Coneixerà els microbis innocus i en cultivarà alguns (els que són útils per nosaltres)
3

Investigarà meravelloses colònies de bacteris
4

Detectarà un microbi perillós entre els cultius del llevat i neutralitzarà un perill que amenaça a tot el planeta

Sobre el programa «Caçadors de microbis»

El nostre nou programa de biologia és per qui sempre ha volgut saber com es talla la llet, per què no tots els microbis són nocius i com convivim amb els microorganismes. I és clar, també aprendrem com es treballa en un laboratori de microbiologia.
Laboratori de plàncton
Analitzarem mostres d'aigua, detectarem puces d'aigua i observarem els sistemes interns de crustacis transparents.
Laboratori de llevat
Muntarem una preparació per investigar-la, farem una tinció, fixarem el cobreobjectes amb l'ajuda d'un cremador d'alcohol i intentarem distingir els llevats de cervesa dels llevats del gènere Candida.
Laboratori de bacteris
Simularem el procés de fermentació bacteriana de la llet, determinarem la seva acidesa abans i després, i també analitzarem quins microorganismes hi ha al medi.
Laboratori de patògens
Distingirem el bacil de Koch de les desenes d'altres colònies de bacteris, aprendrem quin és l'agent causal de l'àntrax, desemmascarem l'agent causal de la pneumònia gràcies la seva manera d'alimentar-se, i identificarem altres malalties greus. Evidentment, tot ho farem fent servir maquetes i models.

Format

2 HORES
seran com un instant
4 equips
formats segons l'edat dels nens
15 participants
a cada equip
4 LABORATORIS
visitats per cada equip
Quest a l'avantsala
per als pares i fills que precedeix cada programa
UN REGAL CIENTÍFICS
per a un experiment a casa
diploma personal
per a cada nen lliurat al final del programa
€39 per entrada
PREU ESPECIAL
Un nen i un adult de la família monoparental: 3 € de descompte per nen

Un nen i un adult de la família nombrosa: 3 € de descompte per nen

Si la família té dos fills i tots dos van al programa, en fer la reserva, seleccioni l'opció "família nombrosa".

Com va el programa?

60 NENS PARTICIPEN EN UN SOL ESDEVENIMENT
Hi ha 4 equips de 15 persones cadascun. Cada equip visita cadascun dels 4 laboratoris. El nostre programa és totalment interactiu i els nens fan experiments per ells mateixos.

El programa ha sigut elaborat pels científics joves i divulgadors de la ciència de les millors universitats del món, i els que els dirigeixen són científics joves de les universitats de Barcelona i Girona.

Per a la conveniència de tots, dividirem els equips en dos grups d'edat: 7-10 i 11-14 anys. Els temes són els mateixos i, a més, els nens estan més còmodes amb companys de la seva mateixa edat.

ELS PARES NO S'AVORRIRAN
Fem un programa a part per als pares on podeu aprendre una cosa nova, reflexionar una mica, però també riure i passar-ho bé.

IMPORTANT!
Un petit quest precedeix cada programa. Us aconsellem arribar mitja hora abans de l'inici del programa per a poder participar-hi.
Quest a l'avantsala
Abans de cada programa organitzem un quest petit, però molt interessant i educatiu sobre els temes del programa. La idea del quest és que els nens hi participin juntament amb els seus pares.

Us aconsellem arribar mitja hora abans de l'inici del programa per a poder participar-hi.


fullejar les fotos ⇔
Diploma personal i regal científic

Al final de cada programa lliurem a cada nen un diploma personal que certifica la participació al programa i un regal científic.

Ens sembla que no només als nostres programes hi ha lloc per a experimentar, sinó a les vostres cases també. Experimenteu juntament amb els nens, és molt interessant!

Les instruccions per als regals científics es troben a la secció REGALS

fullejar les fotos ⇔
Instruccions pel regal ⎘

Horari

Lles dates s'anunciaran aviat.

Preu

39€

un nen +pares
36€

per als grups a partir de 12 persones
34€

per als grups a partir de 24 persones
Per a les famílies nombroses i monoparentals una entrada costa 36 euros..
Si la família té dos fills i tots dos van al programa, en fer la reserva, seleccioni l'opció "família nombrosa".

Lloc

Casa De Cultura
Plaça de l 'Hospital 6
17002 Girona

Obert a Google Maps ⎘
Casa De Cultura
Plaça de l 'Hospital 6
17002 Girona

Obert a Google Maps ⎘

Fotos

Comentaris dels pares

Comprar entrades

Actualment la venda d'entrades no està oberta.
Seguiu les notícies a les nostres xarxes socials o subscriviu-vos al butlletí de notícies per correu electrònic a la part inferior de la pàgina.

El nostre equip

Els presentadors de Smart Girona són joves científics, estudiants, estudiants de postgrau i graduats de les millors universitats d'Europa que treballen en laboratoris els dies feiners i dirigeixen els programes de Smart Girona durant els caps de setmana.

El que parlen i escriuen sobre nosaltres

Coneixeu més sobre els principis del projecte Smart Girona
Error get alias
QUE FEM

Oferim esdeveniments interactius sobre ciències naturals per a nens de 7 a 14 anys i els seus pares. Cada esdeveniment és un breu curs introductori sobre química, física, biologia, medicina i altres ciències.

Al gener de 2019 llancem el primer esdeveniment de "Smart Barcelona" per als nens (i els seus pares també) de Barcelona i rodalies. Treballem a Girona des del maig del 2020 amb el nom de Smart Girona. Subscriviu-vos a la nostra pàgina de Facebook ⎘

Els assessors científics que guiaran els teus fills en els programes són veritables joves científics de les millors universitats de Barcelona i Girona.
QUINS SÓN ELS ESDEVENIMENTS?

Cada programa consta de quatre laboratoris on els nens realitzen diversos experiments. Cada equip passa 20 minuts a cada laboratori, això és prou temps per a entendre la teoria i fer un experiment.

Les classes als laboratoris en català es fan només en grups especialment formats.

Mentrestant, els pares estan ocupats en el programa d'adults, que consisteix en una prova interactiva i una breu conferència sobre el mateix tema que el programa principal. Després de l'esdeveniment, cada participant rep com a regal un kit d'experiments per fer a casa.
PRINCIPALS CARACTERÍSTIQUES

Triem el format actual per un motiu. Aquí estan els nostres punts principals:
1
Interactivitat
Creiem que els nens entenen millor les ciències naturals quan realitzen experiments. Un nen aprèn més sobre el cos humà operant un maniquí que amb una conferència sobre anatomia.
2
Cientificitat
No considerem ciència tirar gel sec a l'aigua, explosions fortes o foc de colors. Els nostres programes són reals: des d'experiments sobre genètica amb drosòfiles fins a la sìntesi química d'èsters. Els nostres presentadors no són animadors, sinó estudiants i exalumnes de les facultats de ciències de les principals universitats.
3
Originalitat
Mai no realitzem experiments "clàssics" que s'hagin mostrat a nens en diferents programes de ciències durant anys. Els nostres desenvolupadors sempre estan pensant en alguna cosa nova amb la qual et sorprenguis. És poc probable que vegis el que fan els teus fills als nostres esdeveniments a un altre lloc.
4
Varietat
Tots els mesos presentem un nou programa. Ho fem perquè no t'avorreixis i ens visites regularment. Per tant, en un any o dos el teu fill es formarà una imatge científica completa del món.
5
Deures
Després de l'esdeveniment, cada participant obté un regal científic, un kit d'experiments que pot fer a casa en qualsevol moment. També compilem els millor materials sobre el tema perquè els teus fills puguin aprendre per ells mateixos.
6
Noves tecnologies
Als nostres esdeveniments, utilitzem els desenvolupaments més recents de la pedagogia moderna: missions i jocs, gadgets i multimèdia.
7
Programa per a pares
Els nens sempre t'admiren. És per això que sempre fem un programa separat per als pares en què puguin aprendre coses noves i divertir-se al mateix temps.
I TAMBÉ

Ens encanta la ciència. Creiem que hi ha poques coses al món que siguin tan boniques i emocionants com la ciència. Això és el que ens motiva a crear nous programes i a perfeccionar el nostre producte.

Ens pregunten molt

Què inclou una entrada?
Una entrada normal inclou la visita del programa per a un nen amb dos pares i també un regal científic per al nen
Què faig si tinc dos fills d'edat diferent?
En aquest cas recomanem enviar a tots dos fills al grup per a l'edat major
¿Hi ha descomptes per a grups grans?
Oferim un descompte per a grups a partir de dotze nens. T'interessa? Envia'ns un correu a support@smart-barcelona.com i t'ajudem a reservar les entrades amb descompte
Què fan els pares durant el programa?
Per als pares tenim un programa a part que consisteix d'un concurs senzill i una conferència científica popular. Però clar, la participació és voluntària. Podeu fer el que vulgueu i tornar per a buscar als vostres fills 1 hora 45 minuts després de l'inici del seu programa
Veieu la llista de totes les preguntes freqüents
Error get alias
Límit d'edat
Format de l'esdeveniment
Disponibilitat d'entrades
Canviar la data, tornar o cancel·lar l'entrada
Comprar entrades en línia
Els meus fills tenen 6 anys. Poden venir?
No ho recomanem, perquè simplement no hi estarien interessats.
Poden formar part d'un mateix grup germans de diferents edats?
És possible. Recomanem que vagin junts al grup de més edat.
El meu fill pot entrar a un grup de diferent edat?
El límit d'edat és una recomanació. El programa és més o menys el mateix per als dos grups, les explicacions són lleugerament diferents. La principal diferència és l'edat de les persones al grup, per tant, si el teu fill se sent millor amb nens més grans o més petits, pots triar el que sigui més convenient per al teu fill.
Com es formen els equips?
Els equips es formen al mateix moment. El teu fill tria una etiqueta del nom de cert color i automàticament ingressa a l'equip de nens que han triat el mateix color.
Volem que els nostres fills siguin al mateix equip.
Si veiem que hi ha més de cinc nens registrats amb el mateix cognom d'un adult, guardem les etiquetes dels noms amb el mateix color per a ells. Si tens menys de cinc nens o si els nens estan registrats amb diferents cognoms d'adults, et recomanem venir 30 minut abans del començament de l'espectacle perquè puguis obtenir les etiquetes dels noms amb el mateix color.
Què fan els pares durant l'espectacle?
Tenim un programa especial per a pares. Consisteix en un qüestionari i una breu conferència sobre divulgació científica. La participació no és obligatòria (però la recomanem perquè és divertit). No obstant això, també pots no participar i passar a recollir el teu fill al cap d'una hora i 45 minuts aproximadament.
Puc acompanyar el meu fill i fer fotos?
D'acord amb la nostra experiència, els pares que acompanyen i fan fotos distrauen els nens, que deixen de parar atenció als experiments. Si realment desitges fer algunes fotos, espera a què el programa acabi i ves al laboratori amb el teu fill, que t'ensenyarà l'equip i t'explicarà tot el que ha après.
Amb quant de temps d'antelació hem de venir?
30 minuts abans que comenci el programa. Tindràs prou temps per a llevar-te la jaqueta, registrar-te per al programa, feu una mica de recerca científica amb el vostre fill i entrar a la sala principal.
Els pares han de comprar entrades?
No, el programa és gratuït per als pares. No et cal comprar entrades.
Què passa si he perdut la meva entrada?
No pateixis si has perdut la teva entrada o no pots mostrar-la per algun altre motiu. Quan compres l'entrada, les teves dades es guarden a la nostra base de dades. Només ens has de dir el nom i cognom de la persona que va pagar les entrades.
Veig que no queden entrades per al programa, però hi ha cap possibilitat?
Si el grup és massa gran, el teu fill i els altres nens no es divertiran. Per aquest motiu, tanquem el registre quan es venguin 64 entrades. Si realment vols unir-te als teus amics que ja han comprat les seves entrades, tria una data lliure i veniu al nou programa tots junts!
I què passa si algú cancel·la la seva entrada?
Les cancel·lacions no són habituals i en general passen un dia o dos abans de l'esdeveniment. En lloc de cancel·lar, pots donar l'entrada a algun amic o parent. Tanmateix, us recomanem que consulteu periòdicament el nostre lloc web. De vegades apareixen seients buits.
Puc canviar la data de l'entrada?
Si no podeu assistir al programa, com a mínim 24 hores abans de l'esdeveniment, podeu triar qualsevol altre esdeveniment si hi ha places disponibles. Per fer-ho, necessiteu trobar una carta amb la confirmació la vostra reserva i ingressar a l'àrea del client fent clic al botó "Veure / canviar de reserva" de color taronja. A l'àrea del client, podeu canviar la data i l'hora de la reserva o cancel·lar-la.

Una altra opció es enviar-nos un correu electrònic indicant el vostre nom i cognom, la data de la sessió de la vostra entrada i la data a la qual desitgeu canviar-la. No podem canviar la data ni cancel·lar l'entrada per telèfon. Necessitem la vostra confirmació per escrit.

Una entrada pot canviar-se només una vegada i estrictament abans de l'esdeveniment.
El meu fill està malalt i no pot assistir a l'esdeveniment. Puc obtenir un reemborsament?
Sí que pots. El reemborsament, menys la comissió del 5% (2,25€ per entrada), està estrictament subjecte a cancel·lació almenys 3 dies abans de l'esdeveniment. Si falten menys de tres dies per a l'esdeveniment, pots canviar la data de la teva entrada.

Per fer-ho, necessiteu trobar una carta amb la confirmació la vostra reserva i ingressar a l'àrea del client fent clic al botó "Veure / canviar de reserva" de color taronja. A l'àrea del client, podeu canviar la data i l'hora de la reserva o cancel·lar-la.

Una altra opció és enviar-nos un correu electrònic. No podem canviar la data ni cancel·lar l'entrada per telèfon. Necessitem la vostra confirmació per escrit.

Les devolucions solen trigar de 7 a 14 dies.
Vaig comprar l'entrada a la pàgina web. Com puc tornar-la?
El reemborsament, menys la comissió del 5% (2,25€ per entrada), està estrictament subjecte a cancel·lació almenys 3 dies abans de l'esdeveniment. Si falten menys de tres dies per a l'esdeveniment, pots canviar la data de la teva entrada.

Per tornar un bitllet, heu de trobar una carta que confirma la vostra reserva i ingressar a l'àrea del client fent clic al botó "Veure / canviar de reserva" de color taronja. Allà podeu cancel·lar la vostra reserva.

Una altra opció es enviar-nos un correu electrònic. No podem canviar la data ni cancel·lar l'entrada per telèfon. Necessitem la vostra confirmació per escrit.

Si es cumpleixen les condicions establertes anteriorment, obtindreu el reemborsament, llevat de la comissió del 5%. Normalment triga de 7 a 14 dies.
Vaig comprar l'entrada al lloc després de l'esdeveniment. Com puc tornar-la?
Si has pagat la teva entrada en efectiu, pots obtenir el reemborsament en efectiu al lloc abans o després de qualsevol dels nostres esdeveniments.
Tenim entrades per a un grup de nens, però un d'ells no pot assistir a l'esdeveniment. Podem tornar una entrada?
Si heu fet la sol·licitud grupal en línia, no podeu tornar cap entrada, només podeu canviar la data.
He pagat l'entrada, però no he rebut una carta de confirmació.
Si us plau, reviseu la vostra carpeta de Correu brossa (Spam). És probable que la carta de confirmació sigui allí. Si no hi és, truca'ns o escriu-nos usant les dades a baix assenyalades.
He oblidat la meva contrasenya per al meu compte personal. Com recuperar-se?
A l'àrea de clients, introduïu la vostra adreça de correu electrònic i sol·liciteu la recuperació de la contrasenya. Si el correu electrònic no funciona, proveu-ne un de diferent. Si cap dels correus electrònics és adequat, escriu-nos un correu electrònic amb el teu nom i número de telèfon, intentarem ajudar-te.

Amb el suport de

Smart Girona: Contactes

Casa De Cultura
Plaça de l 'Hospital 6,
17002 Girona
Obert a Google Maps ⎘
support@smart-barcelona.com
envia'ns un missatge
+34 633 180 529
10:00 - 21:00
T'agradaria no perdre't els nostres nous programes i productes? Subscriu-te ara!
Utilitzem les cookies per proporcionar-te una millor experiència de navegació i un servei més personalitzat. Si continues navegant, considerarem que acceptes l'ús de les cookies.
D'acord, no ho tornes a mostrar
Política de privacitat
© 2018-2020 Smart Girona